2019-12-29 11:06:51• hírek • Bede Emőke

Új repülőgépekkel fiatalítja flottáját a TAROM

A TAROM hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy megkötötték annak a kilenc, ATR 72-600 típusú repülőgépnek a lízingeléséről szóló szerződést, melyeknek köszönhetően a légitársaság flottájának átlagéletkora jelentősen lecsökken. A tájékoztatás szerint az első vasmadarak legkésőbb februárban már csatarendbe is állíthatók.

A gépbérlési szándékát a légitársaság még 2019 közepén jelentette be, s akkor úgy tűnt, az új repülőgépek még ez év őszén megérkeznek az országba. A vezetőségben történt változások azonban keresztülhúzták ezen terveket, úgyhogy a repülőgép-állomány fiatalítása csúszott néhány hónapot.


A TAROM számára nem ismeretlenek az Avions de transport régional (ATR) által gyártott vasmadarak, hiszen a flottában, a Boeingek mellett kilenc francia gyártmány is szerepel. 1998 és 2003 között 7 darab ATR 42-500 típusú, 48 személyes géppel bővítették a légitársaság gépparkját, majd 2009-ben két ATR 72-500 is csatlakozott a csapathoz, melyekkel immár 68 utast tudtak egyszerre eljuttatni a célállomásra. Az eredeti kiírás szerint egyébként a kilenc új ATR 72-es a régi modelleket hivatott felváltani, melyek lassan 19 éve szelik a légteret.


A legnagyobb román légitársaság az ATR gépeit többnyire belföldi és regionális utakra szokta küldeni. Jelenleg ilyen vasmadarak közlekednek Bukarest és Szatmárnémeti, illetve Nagybánya között, de lehet velük találkozni a görögországi Thesszaloniki, a bolgár Szófia, a moldovai Chisinau vagy akár Budapest repterein is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: